Volgers

zaterdag 12 december 2015

Coromandel, boottocht, hot water Beach, mega Kauri bomen.

Zucht we gaan bijna naar huis. Wat doe je dan zo'n  "een-na-laatste" dag. Gewoon weer veel. Maar wel relax.
We doen eerst een boottocht (en John verbrand z'n knieën en ik mijn oren, dom toch?).
Langs mooie stranden en rotsen, kliffen, grotten enz. 

Daarna gaan we, met een schepje, want dat hoort, naar de hot water Beach. We zijn een beetje sceptisch, want we denken dat dat tegen gaat vallen en erg toeristisch is. Tja toeristisch is het. Eigenlijk een gekte, maar kost niks (wat hier bijzonder is) en je moet dit toch zelf ervaren, voordat je dit gelooft. Echt!
Je graaft een gat, maar er gebeurt niks, gewoon koud water. Dan toch maar een stukje verderop waar het zo druk is. Oei, je graaft en je verbrand je voeten als je niet snel verplaatst. Echt waar. Dit komt dus uit de grond waar heel diep een heet vulkanisch gesteente ligt. Door barsten in de aarde en na wat graven komt er op die plek heet water naar boven. Echt heet, kan wel 65 graden zijn. Wanneer je niet verder graaft, koelt het water iets af, waardoor je erin kunt zitten. Afkoelen kan gewoon een paar meter verderop in zee. Echt heel vreemd!

Dan rijden we een lange gravel weg door die bergen naar de Kauri Grove, waar de Kauri bomen staan. Dit zijn speciale Nieuw-Zeelandse bomen die idioot groot zijn en pas takken krijgen op ongeveer 25 meter hoogte. John was echt onder de indruk!
Morgen onze laatste dag in Nieuw Zeeland. Op bezoek bij neef Peter Rensen in de buurt van Auckland.



3 opmerkingen:

  1. De ene blogpost is nog mooier als de andere. Geweldig wat hebben jullie veel gezien.Ik kan mij voorstellen dat je er nog niet aan moet denken om weer naar huis te gaan. Maar goed jullie kunnen terug kijken op een geweldige reis met een enorme variatie aan bezienswaardigheden.John en Joke goede terugreis en tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De ene blogpost is nog mooier als de andere. Geweldig wat hebben jullie veel gezien.Ik kan mij voorstellen dat je er nog niet aan moet denken om weer naar huis te gaan. Maar goed jullie kunnen terug kijken op een geweldige reis met een enorme variatie aan bezienswaardigheden.John en Joke goede terugreis en tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben een superreis (gehad), maar naar huis gaan is ook prima hoor. Het heeft lang genoeg geduurd.

    BeantwoordenVerwijderen