Volgers

zondag 16 juli 2017

Opnieuw een week op zeilles (na 40 jaar......!), juli 2017

Hijsen, strijken, afvallen, oploeven, overstag, gijpen, hoog aan de wind, grootschoot, fok te loevert, reven, kikker, stuurboord wal houden, loef wijkt voor lij, enz. enz.
Ik leer deze week een nieuwe taal!
 
Phoe, dat was 5 dagen zeilen op het Veluwemeer. Een week van extremen qua weer.
1e dag, heet, weinig wind (knopen en zeiltermen leren.
2e dag prima wind, leren, leren.
3e dag start met continu regen en heel weinig wind, vervolgens mega hoosbuien met steeds meer windvlagen. Doornat, koud. 's Middags 2x een rif in het zeil voor de veiligheid. Windvlagen. Einde middag zon en alles weer droog gewaaid.
4e dag, was het gisteren koud en nat? Vandaag weer zon en warm, maaaar windstil. Dat verveelt snel. 's Middags op de motor door het aquaduct naar Harderwijk voor een terrasje en een biertje. Weinig zeilen geleerd vandaag, alleen theorie.
5e dag, veel wind was voorspeld en dat was er ook. Maar ook veel buien, nat dus! 's Ochtends al het geleerde heel snel in de praktijk brengen (zeildag gemist) gecontroleerde gijp, overstag, vanuit hoog aan de wind stilleggen aan hogerwal, jaja. 's Middags hoosbuien en heel onvoorspelbare wind, zo ineens van kracht 2 naar 5. Maar goed dat we dat dag 1 niet hadden. Pfiew, heftig.
Maar we zijn geslaagd voor CWO 1, dus kunnen zelfstandig een (kajuit) zeilboot varen!!!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten