Volgers

vrijdag 10 augustus 2012

1e deel Transalp juli 2012



TransAlp Joke


Het is nu dinsdagavond 20.10 uur op terras van het hotel in Bovec (Slovenië).
Ik begin vanaf vrijdag 13 juli 2012.
We vertrekken om 7.30 uur uit Lemelerveld. Het regent tot zeker in Wurzburg. Het is druk op de weg en we hebben Stau.
Net voor Salzburg gaan we een nachtje kamperen. In Ruhpolding, waar John zijn eerste Timbersport training had voor de 1e keer Europees Kampioenschap. Het mooi droog weer en het eten heerlijk in dorp in een soort Skihut.
Zaterdag 14 juli 2012
‘s Nachts en de volgende ochtend regent het. We ontbijten toch nog snel buiten tussen een paar buien door, maar pakken de boel nat in.
Richting Sachsenburg, waar de Transalp voor ons begint.
Weer Stau onderweg en we zien het VASA sport busje in de Stau. Daar de eerste kennismaking met de chauffeur en onze 2 gidsen.
Tegen 14.00 uur komen we aan. Om 16.00 uur onze eerste inrijrondje. Anderhalf uur met flinke klimmetjes, technische stukken enz.
Ze moeten even bekijken wat we kunnen. Na het eten is de eerste briefing.
Via een groot scherm zien we de routes voor de volgende dag. Er zijn 9 deelnemers en 2 gidsen en 3 routes. geel-licht, groen-middel en blauw-zwaar. Hoe doen we dat.
Nou Joke we hebben vandaag gezien dat je best wel groen kunt fietsen. Heb ik keus???? John en Stijn zitten in de blauwe groep
Zondag 15 juli 2012
Vanaf zaterdagavond, de hele nacht en ook nu nog een wolkbreuk en onweer. Dus regenjassen, overschoenen enz. aan. Wanneer we vertrekken regent het een beetje, misschien valt het mee. Helaas tijdens flinke klimmetjes in bos in de bergen weer die wolkbreuk en onweer. Iets erger dan de gidsen hadden verwacht. Fietsen we ook nog een fout en klimmen we 200 hoogtemeters teveel!! En dat is veel hoor! Terug regenjas over de doornatte kleding, naar beneden is het verschrikkelijk koud. Bij de Weissensee hebben we de lunch. Bibberend en drijfnat komen we daar aan. Gelukkig is daar Aad, de chauffeur met de aanhanger met koffers. Dus doen we wat droogs en worden we iets warmer. Dan weer verder. Het onweert niet meer en de regen wordt ook iets minder. Maar geen minder water, want de paden zijn veranderd in beken en de beken die we over moeten steken zijn wildwater rivieren. Dus nat worden we weer.
Moe, moe en nat komen we aan bij het hotel buiten Hermagor. We mogen alle natte kleding inleveren, het hotel doet dat in de droger en we krijgen kranten voor in de schoenen. Pff, dat was dag 1!
Dan nog even de briefing, evaluatie van de dag en wat doen we morgen. Groen en blauw doen allebei in ieder geval een klim van 10 km met 1100 hoogtemeters. Gemiddeld 11%, dus nog steilere stukken op grindondergrond. Zie je dat zitten Joke?
Eh ja heb ik keus?
Maandag 16 juli 2012
Weer om 7.30 uur ontbijt en om 9.00 uur op de fiets. Na een aantal kilometers komen we bij beken die nu diepe wildwaterrivieren zijn, dus we moeten omfietsen i.p.v. door het water. Dan wat op en neer over allerlei ondergrond en bospaden. Dan gaan we omhoog de berg op naar de Alm daarbovenop. Oh ja eerste nog een apfelstrudel met koffie onderaan de klim. Daar hoor ik een verhaal van onze enige Belg, Peter. Terwijl ze zochten naar het horloge van John, die hij zelf naast een bospad terugvond, stond Stijn tegen een boom aan te leunen die dood bleek te zijn. Stijn zei nogal nuchter:  ”Pas op, tak” en toen viel er een boom van 6 meter over het pad. Dat was nogal hilarisch! Peter vertelt dat, hij had dubbel gelegen van het lachen. En dan die echte klim. Tja het duurde oneindig. Zo nu en dan afstappen om dat de ademhaling het niet meer aankon en de benen ook niet. Maar kom dan maar weer eens op de fiets op gang op zo’n helling, dan ga je steigeren. Want er waren ook stukken bij van 20%! Dus ploeteren en doorzetten. Vooral samen met Stan, die is mijn fietsmaatje tijdens de klim. En uiteindelijk is daar de top en de Alm met heerlijke goulashsuppe. Helemaal kapot. Een uurtje daar uitgerust en een laagje extra kleding aan voor de afdaling, maar die blijkt het eerste deel zo technisch moeilijk dat je geen kans hebt om af te koelen door rijwind.
En weer verder en verder, want alleen die klereklim was het niet.  Er komt nog meer. En nog meer hoogtemeters. En dan nog een kloteklim (sorry, maar dat was het echt), losse keien, veel water en steil omhoog. Lopen dus en daar heb ik een hekel aan wanneer ik een fiets bij me heb. Maar goed ook weer overleeft. Weer verder over allerlei soorten ondergrond en weer veel beken komen we uiteindelijk pas om 18.15 uur aan in Tarvisio (Italië). Helemaal kapot, honger. Snel douchen en dan een heerlijke pizza maakt gelukkig weer veel goed.
Dan nog de briefing, evaluatie met foto’s en filmpjes, prachtige en humoristische foto’s. Achteraf was het toch wel leuk.
Zeg maar kapot, maar enorm kicken, wat een belevenis.
Dinsdag 17 juli 2012
Vertrek uit Tarvisio om 9.00 uur. Het is mooi zonnig weer. De route zal niet zo zwaar worden als gisteren. Gidsen wisselen van groep. Gijs Jan (tevens reisleider) doet nu de groene groep en Bas de blauwe groep. We gaan vanaf de start direct per groep een andere kant op. Onderweg hebben we van alles, lastige natte klimmen met veel keien die niet te fietsen waren en ook een een bergpas op en af over asfalt, ondertussen gaan we de grens van over Italië-Slovenië. We lunchen aan een prachtig bergmeer, maar de lunch valt niet bij iedereen goed. Maagklachten/buikpijn. Stijn ook, elk hobbeltje deed pijn vertelt hij. Dan komen we aan in Bovec. Na de douche voelt Stijn zich een stuk beter. Harm en John zijn gevallen en geschaafd. Stan breekt een spaak, maar kan nog fietsen. John heeft zijn achterwiel krom en de velg gebroken.
Hij komt nu net terug van een fietsenzaak in Italië, een paar uur per auto, maar hij heeft een nieuwe velg.
Ik ga nu afsluiten want de terrastafel wordt vol met medereizigers.
Ze vertellen dat John met zijn kromme achterwiel iets minder hard naar beneden ging, 60 i.p.v. 70 (dat was wel het stuk op  asfalt).
Tot morgen, want dan zitten we ook nog in dit hotel en kan ik weer wat vertellen. Doeg.

6 opmerkingen:

  1. He, Joke, gaaf man, ik zal nog even goed kijken of ik je meer tips kan geven, ziet, er veelbelovend uit.

    Groet,

    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan mij trouwens niet als volger toevoegen.

    Groet,

    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Duurt nog even voor ik het allemaal doorheb. Het nl. niet allemaal even logisch. Een HEMA fotoboek maken is makkelijker.

      Verwijderen
  3. Ziet er super uit, met die foto's.

    Groet,

    Marieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan jou alleen via google connect volgen, kijk eens bij indeling en dan gadget toevoegen, volgens mij is er een gadget met volgen????/


    Groet,

    Marieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Joke, Ik krijg je berichtjes binnen via dashboard, hardstikke gaaf joh, ik heb net gegoogled onder sportblogs , nou die zijn er genoeg, je kunt je aanmelden als volger , en je krijgt echt reactie, je kunt met je rechtermuisknop alles vertalen, helemaal leuk. Even zoeken, maar komt goed, succes.

    Groet,

    Marieke.

    BeantwoordenVerwijderen