Volgers

woensdag 10 september 2014

Dag 4 zit er al weer op.

Pfff, eigenlijk lig ik al in bed. Afgelopen nacht niet best geslapen en vandaag weer teveel gelopen en geklauterd met de fiets aan de hand. Eerste stuk tot de lunch was mooi. Prachtige paden. Dikke marmotten vlak langs het pad gezien, naast koeien en kuddes schapen. Wel veel stront van de fiets wassen dus.

Vanochtend begonnen in de mist met slechts 2 graden. Maar wanneer het technisch wordt of je moet klimmen voelt dat al snel 10 graden warmer. De hele dag kledingstukken aan/uit. Been-en armstukken , Windhesje enz. Toen we boven de wolken/mist uitkwamen was het direct een stuk warmer. Wel veel modder, het had toch flink geregend vannacht. Paar steile klimmen gehad, maar mooi. Tweede lange klim was het gedeeltelijk over het asfalt. Toen op ongeveer 2400 meter hoogte heerlijk geluncht. Aan een gletsjermeer.
Daarna eerst een stuk over het asfalt naar beneden, heel koud en verkeerd. Dus weer terug omhoog tot het restaurant en op zoek naar het juiste pad en al weer warm.
Daar zaten aan tal flinke klauterstukken bij, vaak "mooi lopende stukken" volgens de gids. Lopend met de fiets aan de hand klauteren dus. We doen de Berninatrail en kruizen regelmatig de Berninaspoorlijn. Morgen gaan we ook een stukje met de trein.
Dan een stuk Schwalbepad. Dat heet zo, omdat er zoveel lek wordt gereden, omdat er scherpe keien rechtop staan. En inderdaad rijden hier een aantal lek.
Daarna zou onze groep een mooi schottepad naar beneden krijgen, maar we gaan weer verkeerd. Steil naar beneden (lopen dus) en dan hetzelfde pad weer omhoog klauteren. Dan op zoek naar dat  schotterpad. Het wordt heel wat anders. Een heel steil en heel smal naar beneden klauterpad door het bis. Echt steil naar beneden, bijna niet te lopen. Zeker niet met fiets aan de hand. En er komt geen eind aan.
Dan komen we eindelijk op een echt pad en kunnen per fiets (steil) afdalen. Stinkende remschijven.
Beneden nog een stuk over de weg door het Poschiavo dal en dan finish pas om 17.30 uur in Le Prese.

Pff trusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten