Volgers

zaterdag 5 december 2015

Abel Tasman, schitterend is het (op het) water. Een geweldige dag met kano's op zee.

We hebben een hele dag geboekt, met gids. Kost wat, maar was het zeker waard.
Het was echt fantastisch!
Sochtends ontbijt in de korte broek op ons terras, prachtig weer! Wat hebben wij weer geluk, want ook hier heeft het geregend de laatste dagen.
We gaan eerst met een watertaxi naar een strand een eind verderop, van waar we een gedeelte terug kanoën. Die watertaxi ligt op een aanhanger achter een trekker. We zitten dus al in de boot op de aanhanger. Grappig gezicht, want zo rijden er dus meerdere trekkers, met volle boten, achter elkaar aan door het dorp naar de zee. De trekker rijdt zo ver over het drooggevallen land (eb) tot in het water. Dan wordt de boot losgekoppeld. En we varen met een rondgang over de golven. Hij klapt iedere keer op het wate terug. Gaat echt heel hard. 
Op een eerste stopplaats aan een strand, gaan een aantal mensen van de boot. Wij gaan nog verder.
Daar liggen de kano's op ons te wachten op het strand. We krijgen instructie (wat wij eigenlijk niet echt zo nodig hebben) over van alles. Dan gaan we de zee op. Vier 2 persoons kano's en een gids in een eenpersoons. We varen over de azuurblauwe zee, langs eilanden met veel zeerobben. Ze zwemmen dicht bij de kano's. Langs goudgele stranden, zandige riviermondingen en zo als mogelijk de rivieren op (daar is het water meteen zoeter) met dichtbegroeide bossen. En weer op zee langs riffen en eilanden. Het water is super helder. Onderweg zien we vlak voor de kano kleine blauwe pinguïns zwemmen. Super!
We hebben een lunch op een strand en gaan weer verder. Twee kano's minder. (Die gaan een stuk wandelen.) Dus nog maar 2 kano's over. 
We gaan ook een stuk zeilen met de kano's. Heel bijzondere ervaring. Het is een soort spinaker. Twee kano's tegen elkaar. De voorste 2 personen houden het zeil onderaan vast. De achterste 2 zetten hun peddel rechtop in het zeil. En het gaat meteen hard en een heel eind niet peddelen. We zeilen zo vanaf de zee en rivier in. Super! Foto's daarvan zijn me beloofd door het verhuurbedrijf. 
Het laatste stuk gaan we terug met de watertaxi. Op onze taxiboot worden ook nog eens 14 kano's meegenomen. In drie lagen. 
Terug bij het dorp vaart de boot zo weer de aanhanger op en we worden achter de trekker weer het land op gereden. 
Dus niet alleen het kanoën was een een geweldige ervaring, maar ook alles er om heen was leuk om mee te maken. Super georganiseerd.
Ondanks factor 30 zijn we wel wat verbrand vandaag. De hele dag volop zon op zee, tja.
Conclusie: het was nog mooier als op de plaatjes in reisgidsen (en achtergrond foto app-groep).

Morgen weer verder naar Kaikoura, waar we overmorgen walvissen hopen te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten