Volgers

dinsdag 8 december 2015

Tongariro national park

Afscheid genomen bij Tuatahi en nu op naar Tongariro national park.   
Een hele reis weer. De TomTom kent het adres niet waar we volgens de beschrijving naar toe moeten en we komen van een andere kant dan van Wellington, dus de beschrijving klopt ook niet.
Uiteindelijk stop ik de TomTom weg. We volgen gewoon de borden en de kaart. Prima!
Het landschap is hier nog steeds mooi. Een beetje Teletubbies of Hobbits heuvels, mooi groen en rond. En tussendoor nog door een hele mooie kloof en wat vlakker landbouwgebied. Wij vinden het Noordereiland tot nu toe ook mooi. (Volgens verhalen zou het Zuidereiland namelijk mooier zijn.)
Ik voel me niet zo lekker en ga even een uurtje slapen bij aankomst in het hotel, terwijl John het dorp bekijkt. Het is een soort skidorp. M'n maag doet raar, pijnlijk, vervelend. Later gaat het al beter. John heeft ook wat last van z'n maag, dus waarschijnlijk hebben we wat fouts gegeten.

Morgen doen we beroemde Tongariro Alpine Crossing. Een stevige wandeling van 20 km, de berg op weer af door het vulkanengebied tussen Mount Ngauruhoe (bekend van Lord of the Rings) en Mount Tongariro door (of over?) langs kraters en kratermeren en een nog werkende vulkaan. 
Er wordt gewaarschuwd om warme en waterdichte kleding, handschoenen, muts, zonnebrand en veel water mee te nemen. We worden aan het eind van de wandeling opgehaald door een shuttlebussen van het hotel. Bijzonder hotel trouwens. Allemaal kamers aan een binnentuin met daarin ook 2 hottubs. Idee voor na de wandeling? Er is een gezamenlijke keuken waar je je eigen maaltijd kunt klaarmaken, wat we vandaag ook hebben gedaan. Maar je kunt ook gewoon in het restaurant eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten