Volgers

maandag 14 december 2015

Tot ziens? Nieuw Zeeland!

'CWe zitten in het vliegtuig naar Tokyo.
Gisteren op bezoek geweest bij een neef van John, Peter Rensen. Hij is 27 jaar geleden naar Nieuw Zeeland verhuisd. Hij heeft hier zijn eigen Tuinderij opgebouwd. Hij kweekt orchideeën, hortensia's en en nog een soort (naam vergeten) die veel gebruikt wordt in huwelijksboeketten. Alles exporteer hij. Naar Rusland, Japan, Australië en Amerika. Hij heeft ons Zijn bedrijf laten zien en zijn grond eromheen. 
We zijn samen even naar de westkust naar het strand gereden (20 min rijden) en daar (met ook zijn hond) een stuk gewandeld op het pikzwarte strand. Er zat zelfs een glinstering in het zand. Het schijnt dat er ijzer uit dit zand gemaakt kan worden. Wanneer je door het water loopt is het net alsof je door de modder loopt.
Op de terugweg nog even een ijsje, te plekke gemaakt van het fruit wat je kiest. Lekker!
Dan nemen we afscheid, want we moeten om 16.00 uur onze huurauto inleveren in Auckland.
Auto ingeleverd. Taxi naar hotel. En even de stad in, we zitten in het centrum. 
Aan de haven gaan we even wat eten. 
Bij een café in een zijstraat is het heel druk en wordt gejoeld en geschreeuwd. Even kijken wat er aan de hand is. Binnen en buiten hangen tv-schermen en er is een kooiboxwestrijd gaande, wat blijkbaar bijzonder spannend is, want er wordt luid joelend meegeleefd. Ook apart, tja.
Het is geeneens rugby....

Nu dus onderweg naar Tokyo. We hebben (je moet toch wat als je 11 uur in een vliegtuig zit) Hobbit films gekeken en natuurlijk de filmset herkend.
Straks in Tokyo gaan we met de trein van Narita AirPort naar Narita station. We slapen vannacht in een Ryokan (een Japans hotel) wat ik al gereserveerd heb.
Als het goed is komen ze ons van het het station oppikken. We weten alleen nog niet hoe we ze moeten bereiken. Wordt dus nog spannend en dan ook nog al onze bagage meesjouwen.
To be continued......
We zijn in Japan. In een Ryokan in Narita en hebben een prachtig ingewikkeld gesprek met een stel jonge Japanners die nauwelijks Engels kunnen. Lachen joh.
Ze zijn al met John de foto geweest, lachen.. Gezellig hier!
We slapen dus op futons op tatamimatten. En slippers aan beneden en weer andere de trap op en weer andere in de wc. Yukata aan om naar de badkamer te gaan en dan zitten op mini krukje wassen en dan kan je in het bad. Maar voordat we in bed liggen......Die jongelui vinden ons heel gezellig.

1 opmerking:

  1. Gaaf......Als je dit leest zijn jullie waarschijnlijk weer thuis. Ik zou zeggen WELKOM!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen