Volgers

dinsdag 15 december 2015

Dinsdagmiddag (15 december) al terug in Nederland!

Tja, ergens in de reispapieren stond toch dat we woensdag terugkwamen. We zouden weg zijn van 16 november tot 16 december. Toch????? Dus niet: t/m15 december. Achteraf die 12 uur hebben we minder, dus eerder terug. Logisch toch? Geeft niks hoor, maar beetje errug dom. Vooral naar het thuisfront toe!
Sorry met name naar Stijn toe, die ons woensdag zou ophalen en nu alles moet veranderen omdat we dinsdagmiddag al terugkomen. Alles moet hij regelen en aanpassen. 

Wat een jetlag is weten we nu ook. Niet ziek, maar wel lastig. Op de heenweg naar Tokyo waren we vooral smiddags heel moe en vielen in de trein of auto in slaap. Niet erg netjes naar Miyoko en haar dochters toe, maar ja. Snachts om 4 uur klaarwakker. Dat is dus jetlag. Mwah, lastig maar niet ernstig.
Vannacht in onze Ryokan in Narita in Japan weer om 4 uur wakker. Gewoon logisch, want NZ tijd was het 8 uur sochtends en probeer dan nog maar weer eens te slapen. Op onze futons op de tatamimatten.
Vroeg op dus en op zoek naar broodjes, want we hebben geen zin in in Japans ontbijt.
Het straatje waar we zitten is smal en bochtig en na een paar minuten lopen zien we al een soort broodjeszaak. Koffie en luxe broodjes. Prima. Thuis gaan we weer streng zijn voor onszelf. Voorlopig geen luxe koeken enzovoorts meer. Einde vakantie en die zwemband mag weer af. 

Narita is eigenlijk heel mooi en authentiek Japan. Veel originele huizen en bij nieuwbouw proberen ze er ook rekening mee te houden. We lopen langs een klein zaakje die van alles verkoopt voor Japanse vechtsporten. Stokken, zwaarden, bescherming. Het lijkt samourai kleding nieuwe Japanse stijl, ook nog steeds heel traditioneel. Gisteravond moesten we de oude Samourai helm proberen. Heel zwaar en 400 jaar oud! We lopen nog even verder en komen bij een prachtig tempelcomplex. Te groot om nu allemaal te gaan zien, want we moeten zo naar het vliegveld toe.
De Ryokan eigenaar brengt ons keurig weer naar het station, waar de trein naar het vliegveld net weg is. Dus wachten op de volgende. We komen dus "slechts" anderhalf uur van te voren aan om in te checken, maar het is heerlijk rustig en relax, dus toch nog tijd zat. Heel anders dan gisteren in Auckland. Daar was het zo idioot druk, we moesten wel 3 x in een idioot lange wachtrij staan.
We kopen nog even een fles Sake van ons laatste Japanse geld. En nog koffie en 1 koek. Zo het Japanse geld is op.
Oh ja, Miyoko heeft nog een leuke verrassing voor ons. Er ligt een postpakketje voor ons bij Ryokan.
Een cadeau van haar en haar vriend Kobe voor ons. Japanse stokjes met onze namen erin gegraveerd (ook voor Lonneke en Stijn). Superleuk natuurlijk.
Dus nu in het "supersnelle" vliegtuig naar Amsterdam waar we dus vanmiddag al aankomen.
Toch wel zin in: gewoon thuis! Maar we zullen dan wel moe zijn, want dat is dus midden in de nacht in Nieuw Zeeland. En ietsie slaap tekort. 

Aan ons is al een paar keer gevraagd wat wij het mooist of leukst vonden in Nieuw Zeeland. 
Nou dat kunnen we dus niet beantwoorden met een ding of plaats. We vinden allebei dat we zoveel moois hebben gezien en meegemaakt in Nieuw Zeeland. Daar kunnen we dus alleen maar een opsomming van maken en dan vergeten we vast nog iets te noemen. Zoveel indrukken, mooie natuur, leuke ontmoetingen, ervaringen, 
Bijna alle dagen waren mooi en bijzonder! Dus een reis waar we vaak aan terug zullen denken, onvergetelijk! Ja wat moet ik nog meer zeggen. Diegenen die ons gevolgd hebben in de app-groep en via deze blog, zullen het beamen, toch?

HET WAS EEN GEWELDIGE REIS!             - - - - -       Maar nu weer thuis, ook heel fijn!


2 opmerkingen:

  1. Ja joh, een geweldige reis, super dat je het ons mogelijk hebt gemaakt om julile te volgen. Wij hebben op die manier ook genoten. Rust lekker uit Joke. Groets!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beer was zeker ook blij dat jullie er weer zijn!

    BeantwoordenVerwijderen