Volgers

woensdag 2 december 2015

Langs de westkust, door het regenwoud SH 6 volgen, naar Barrytown.

Onderweg langs de Treetop walk. 20 meter boven de boomtoppen. John heeft dat alleen gedaan. Ik had daar niet zoveel zin in in de regen op mijn "hoogtevrees-hoogte". Het was een stenige bodem en de bomen waren nog hoger dan hij had verwacht. Wanneer het niet zo had geregend had hij meer kunnen zien. 
Dan door naar het historische plaatsje Hokitika, wat is ontstaan na de ontdekking van goud aan de westkust. En ook ounama (greenstone, jade). Heel veel winkels waar ze dingen verkopen die gemaakt zijn van jade en ook van schelpen, glas, wol. En een possumhuiden winkel. Van alles gemaakt van possumvachten. Het regent heel hard, je wordt al nat van winkel naar de koffiecafe enz.
We rijden verder en het landschap veranderd weer. Nog steeds regenwoud langs de kust, maar nu met nog grotere, soms bloeiende, palmbomen. Weer een ander soort, wat we nog niet eerder hebben gezien en heel veel!
We gaan naar onze homestay B&B in Barrytown, waar we hartelijk worden ontvangen. We hebben hier idioot veel ruimte voor ons tweeën. Hele grote kamer met houtkachel, die al aan is. Keuken, 2 extra bedden, badkamer en een aparte slaapkamer. We krijgen uitgebreid uitleg van wat er te doen en zien is in de buurt en hij belt de plaatselijke tavern om een tafel voor ons te reserveren.
We bezoeken de pancake rotsen bij Punakaiki. Kalksteenformaties die er uit zien als opgestapelde pannenkoeken. Stond voor morgen op het programma, maar was beter om nu te doen wanneer vloed op z'n hoogtepunt is. Dus dat doen we. Helaas hebben we niet gezien dat het water omhoog spoot in de zogenaamde blowholes. De zee was te rustig daarvoor.
We doen voor het avondeten nog een wandeling langs een rivier door weer het regenwoud. Het is droog nu, maar je kunt wel zien, dat het veel heeft geregend. We zien een kiwi, althans dat denken we, maar het beest is totaal niet bang, dus we kunnen hem uitgebreid bekijken. Het blijkt een Weka te zijn. Iets tussen een kip en een kiwi in die brutaal zijn en waar er volgens de B&B eigenaar veel te veel van zijn. Ze maken de boel kapot in de tuin en komen soms zelfs binnen.  Ze zijn beschermd, maar hij vertelde dat hij en z'n buurman er soms wel een dood schoten.
Het regent hier momenteel erg veel. Op hetzelfde moment is het aan de oostkust dik boven de 30 graden met een harde hete wind. Dat is typisch voor het Zuidereiland en heeft te maken met het Alpengebied dat er tussenin ligt.

Morgen door naar Abel Tasman.

2 opmerkingen:

  1. Het is maar goed dat ik even kijk, joh, wat heb je veel geplaatst en wat heb je veel beleefd en gezien. Geweldig gewoon. Nog veel plezier deze week .Genietse!!!


    p.s. Geniet op deze manier enorm mee. Bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat jullie het leuk vinden op mee te genieten.
    Het is voor mij ook een manier op het niet te vergeten, een soort vakantiedagboek.

    BeantwoordenVerwijderen