Volgers

dinsdag 4 september 2018

1e verhaal over onze reis naar Peru.

We zitten in het vliegtuig naar Lima.  Totaal 12,5 uur vliegen. Nu 8,5 uur gehad.

De start vanochtend vanaf huis ging al niet echt soepel. John was afgelopen nacht ineens ziek geworden. Beroerd, alles deed hem zeer, niet geslapen. Toch brengt hij mij, met een bakkie mee om te ......, naar het station in Dalfsen. Superlief!!
Lonneke vertrekt ondertussen vanuit Wageningen. Ze heeft een trein eerder, maar staat even later stil (omdat de deuren van de volgende trein niet dicht gingen), politiestaking in Utrecht, maar daar was ze al voorbij.
We zien elkaar op Schiphol. We zijn ruim op tijd, maar we ontdekken dat die tijd toch ook eigenlijk wel nodig is. Ik wil mijn bagagetas laten sealen, want dat schijnt verstandig te zijn wanneer je naar zuid Amerika gaat? Maar de verkoper adviseert me een flightbag te kopen. Die gaat helemaal om mijn tas met een slotje dicht. Lonneke heeft ook al zon ding voor haar backpack.
Oké en door naar de bagage incheck. Thuis hadden we al digitaal ingecheckt en de boardingpas geprint. De tas gaat in de machine, je mag daar ook zelf de bagagesticker erom doen.
En door. De security, mijn tas wordt gepikt, of ik een go pro er in had. Nee een mini statief. En door. De automatische paspoortcontrole. Wel lachen, oh niet, goed kijken in de camera, want de foto wordt vergeleken met je pas.
En door. Oké, koffie eerst, hele lange rijen. Lonneke koopt nog (een veel te duur, want voorbij paspoortcontrole) broodje. Ik zeg nog, jaja moeders gelooft ze niet, je krijgt in het vliegtuig zo eten. Is ze verbaasd dat dat ook zo is. Het broodje is niet opgegeten!!
En door naar de gate, en weer je paspoort en boardingpas laten zien.
We zitten!
En we hebben ruimte, want  stoel 3 zit niemand. Super luxe!!
Vlak na het opstijgen vliegen we over Spaardam, de wielerbaan, waar Lonneke en Lennart al 5 jaar de internationale ultraskate organiseren. =24 uur lang longboarden.
Heel leuk dat je die baan zo duidelijk ziet vanuit de lucht.
En verder, tja wat doe je zo lang. We hebben al een film gekeken. Ik heb 2, veel te zware, boeken mee over Peru. TIjdschriften nog geen zin in.
Oh de vlucht informatie volgen op via het scherm op de stoel is heel leuk, althans in het begin. Inmiddels is er langdurig alleen oceaan.

Oké wat gaan we doen in Peru?
Eerst een foodtour in Lima. Hopelijk hebben we dan niet direct Loperamide en ORS nodig. Easy going Lima. We slapen in een koloniale posada, benieuwd hoe dat eruit ziet.
Daarna vertrekken we per bus naar Paracas (4 uur) dan door naar (woenstijnstad) Ica: van zeeleeuwkust naar droomoase.
We doen een boottocht langs de Balletas eilanden. In Ica gaan we misschien en buggytour doen en sandboarden.
En dan door, per nachtbus naar Arequipa. Hier kunnen we rustig wennen aan de hoogte (daar slechts 2350 meter).
Maandag 10 september reizen we door naar de Colca Canyon (dieper/hoger dan de Amerikaanse Grand Canyon) en kunnen we de sfeer van het Peruaanse platteland ontdekken. We slapen hier al boven de 3500 meter!
Paar dagen later gaan we zuidelijker naar het Titicacameer, het hoogste vaarbare meer ter wereld en dan en dan

Door naar Cusco, de stad ter voorbereiding op de Incatrail, die start op zondag.
Spannend......

Eerst nog zeven uur vliegen,
Dan ...... zie we wel weer verder.

We zijn er, Lima, prachtige posada. Zie instagram @lonseflons.
20 uur gereisd, hier nu 21.10 uur. Welterusten





Geen opmerkingen:

Een reactie posten