Volgers

dinsdag 11 september 2018

Laatste avond in Arequipa en dag 1 in de Colca Canyon

Gisteravond in Arequipa op een prachtige plek gegeten, op en balkon met uitzicht op het plein. We zien het heel snel donker worden. Prachtig gezicht, de rode gloed boven de kathedraal en de vulkaan op de achtergrond. Het plein is heel gezellig vol Peruaanse gezinnen, die hier een dagje uit hebben of zoiets. Zij zitten niet op de balkons, waarschijnlijk te duur? 
We pakken opnieuw onze tassen en rugzakken in voor de volgende tour naar de Colca Canyon. Wat doen we aan? Geadviseerd wordt warme kleding en comfortabele schoenen. Dus de bergschoenen maar aan. Achteraf was dat deze dag niet nodig en het was ook best wel warm, vooral midden op de dag in Chivay.
We worden opgehaald bij onze posada om 7.30 uur. Ook een Engels stel gaat mee. Bij een ander hotel pikken we nog een Amerikaans op. Met chauffeur en gids is dat de groep voor de komende 3 dagen. Onderweg krijgen we van alles te horen over Arequipa, de Colca Canyon en hoe we aan de hoogte moeten wennen. We krijgen coca snoepjes en cocabladeren die je kauwen. We moeten melden wanneer we hoofdpijn hebben. Ze hebben zelfs zuurstof bij zich. Voor het geval.....!

We hebben een stop op  4200 meter hoogte om cocathee  te drinken. En door naar bijna 5000 meter.

In Chivay  gaan we naar de plaatselijke markt met prachtige mensen.


Onderweg zien we  Apalcas, Lamas, Vicuna,  vizchacha.
Dan gaan we naar hotsprings midden in de bergen.  Heerlijk heet water, 36-38 graden, prachtige omgeving. Bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten