Volgers

woensdag 5 september 2018

Lima

Lima:
Gisteravond kwamen we om ongeveer 18.00 uur plaatselijke tijd aan in
Lima. We worden op het vliegveld afgehaald. Er staat iemand met een bordje met onze naam erop. Haha, er worden wel heel veel mensen opgehaald! Alle wachtenden hebben een bordje in de handen. We zien zeker 50 naambordjes! We willen nog even Soles pinnen, maar alle apparaten zijn leeg of doen het niet! Dan maar met de chauffeur mee.
Welkom in de chaos van Lima. Het is inmiddels donker. Idioot veel toeterende auto's kris kras door elkaar.  Onze gids van vandaag vertelt ons dat verkeersregels in Peru slechts een suggestie is om je aan te houden. Iedereen doet maar wat, maar toch zijn er weinig ongelukken. Alle kanten inhalen, afsnijden, toeteren.
We zijn uiteindelijk om ongeveer 20.00 uur plaatselijke tijd in ons prachtige koloniale possada in de wijk Miraflores. Bekaf!
Dan komt nog even een travelagent van de Peruaanse tak van riskja travel ons een en ander uitleggen over onze reis. We krijgen de bustickets van onze transfers via via naar uiteindelijk Cusco.
Het is 3 uur 's nachts Nederlandse tijd wanneer we gaan slapen, als een blok.

De volgende ochtend worden we opgehaald door een gids die ons rond leidt op de lokale markt. Hier proeven we een aantal typische fruitsoorten en snacks. We halen samen met de gids ook een simkaart, wat een bureaucratisch gedoe, heen en weer van loket naar loket. Het is prettig de eerste dag veel van de gids te leren over Peru. Met een lokale bus gaan we naar het centrum en later per taxi terug naar het JF Kennedypark in Miraflores. Dat park zit vol katten, die daar worden verzorgd. Lonneke vindt het helemaal geweldig.

We zijn daarna naar een poepsjiek winkelcentrum aan zee gelopen , mooi uitzicht over zee en de kliffen.
Daarna op zoek naar eten, we kozen poke bowl, niet echt Peru, maar heel lekker. Wel met rauwe vis, Lonneke zalm en ik tonijn.
Daarbij wel de drank van Peru geprobeerd, chicha morada (zwarte maisdrank) en pisco sour (cocktail met lokale drank pisco, lemoensap en geklopt eiwit). Deze laatste hebben we niet helemaal opgedronken, want het niet onze smaak (niet te zuipen!).

Morgen met de bus naar Paracas. Nu









Geen opmerkingen:

Een reactie posten